WERKWIJZE

videoproducties4Het maken van een futurial begint met een vrijblijvend, oriënterend gesprek, waarbij BLACKBURST gratis langskomt om de wensen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het resultaat is een creatief basisconcept en een offerte. Besluit je de uitdaging aan te gaan dan start de productie. Die kent vier fasen.

1. Pré-productie
BLACKBURST verdiept de keuzes voor de vorm en werkt de mogelijkheden verder uit in het creatieve concept. De stijl en lengte van de futurial zullen worden vastgesteld en alle relevante informatie met betrekking tot opnamelocaties, interviews, voice-overs en grafische vormgeving worden verwerkt in een script.

2. Productie
Dan vinden de opnamen plaats. De opnamecrew bestaat uit één of meerdere makers. BLACKBURST werkt samen met de werknemers van de toekomst; zzp’ers. De combinatie van hun ervaring, toewijding en enthousiasme zorgt voor een frisse impuls. Per project wordt het best passende team samengesteld. De opnameduur komt voort uit keuzes voor de vorm, maar een eenvoudige futurial kan al in een tijdsbestek van een dag worden gedraaid. Doordat er in documentaire stijl wordt gefilmd blijven de kosten beperkt.

3. Post-productie
In de montage kunnen de opnamen worden gecombineerd met grafische vormgeving, voice-over, animatie en muziek. Na totstandkoming van een eerste versie vindt er een viewing plaats en is er de mogelijkheid tot het geven van feedback. De laatste aanpassingen worden verwerkt in de definitieve versie.

4. Oplevering
Het moment is daar! De futurial is klaar en wordt opgeleverd in ieder gewenst digitaal bestandsformaat voor gebruik als webvideo, en/ of op dvd. BLACKBURST kan daarbij ook de opdruk van de dvd en van de inlay in de dvd-box ontwerpen en uitvoeren.

De futurial wordt, met het oog op de toekomst, altijd gedraaid in full HD en op verzoek in 4K, de hoogst mogelijke resolutie van dit moment. De opnamen worden gemaakt door cameramannen met ruime ervaring in het draaien van interviews en portretten. Hun creativiteit zorgt ervoor dat je verhaal optimaal tot zijn recht komt. De opnamemiddelen die kunnen worden ingezet zijn uiteraard afhankelijk van het beschikbare budget.

Wij komen graag met je in gesprek. Om vrijblijvend onze visies te delen en op zoek te gaan naar een nieuw perspectief. Benieuwd wat BLACKBURST voor je kan betekenen? Neem contact op.

Advertenties